Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η μακάβρια μορφή της αφυδάτωσης ενός λαού…


Από πού να αρχίσει κανείς και πού να σταματήσει για να περιγράψει την κατάντια στην οποία βυθιστήκαμε… Το γύρω σκηνικό μοιάζει όλο και πιο ανισόρροπο… Το μαύρο έχει γίνει άσπρο, η αδικία και το παράλογο έχουν γίνει «δικαίωμα» και ότι είναι γενικώς έξω από τη φύση των πραγμάτων,  εμπεδώνεται  σιγά- σιγά ως απόλυτα φυσιολογικό.

Το κακό είναι γενικό και εξαπλώνεται με επιδημιολογικές ταχύτητες…  Άτομα ξεγυμνωμένα από την ουσία και το νόημα, και με ιδεολογία τους το προσωπικό συμφέρον, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξουσίας και της κοινωνίας. Πολιτικοί- ανδρείκελα, διεφθαρμένοι και ελεγχόμενοι, παραδίδουν γη και ύδωρ  στους κατακτητές και προσπαθούν με κάθε τρόπο να θεμελιώσουν μια κοινωνία με ακρωτηριασμένη και ισοπεδωμένη σκέψη… Και τα καταφέρνουν!

Και αυξάνουν και πληθαίνουν οι παγιδευμένοι στον ιστό της βλακείας που παπαγαλίζουν τη φιλοτουρκική επιχειρηματολογία και είναι παντελώς ανίκανοι να δουν πέρα από τη μύτη τους και να αντιληφθούν το ευρύτερο στημένο σκηνικό. Και έτσι, οι δωσίλογοι πολιτικοί μας, συνεχίζουν ανενόχλητοι και με τη στήριξη των ψηφοφόρων τους να πλαστογραφούν την ιστορία, την αλήθεια και το δίκαιο και να τα φέρνουν στα μέτρα τα δικά τους και των συμφερόντων που υπηρετούν.

Εντελώς ξεγυμνωμένοι πλέον από τους «ιδεολογικούς» τους ρόλους χορεύουν στον ρυθμό της νεοταξικής δικτατορίας και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου . Και ένα μεγάλο κομμάτι του λαού ξεγυμνωμένο προ πολλού κι αυτό, από την ουσία της ταυτότητας, άγεται και φέρεται από το ένα κομματικό μαντρί στο άλλο και τρώει το σανό που του σερβίρει κάθε θρασύς και διαταραγμένος πολιτικάντης και κατάντησε να μοιάζει με αφυδατωμένο ον χωρίς χαρακτηριστικά και αξίες… Ένα μεταλλαγμένο ον, που δεν μπορεί πλέον να αναγνωρίσει το αυτονόητο, ούτε να δει τη σήψη και τη θλιβερή του κατάπτωση…

Διηδάμεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου