Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Ελεύθερη Ιταλία.



Πριν λίγες ώρες το πιόνι των Βρυξελλών πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα έθεσε βέτο στον σχηματισμό κυβέρνησης από τα κόμματα που νίκησαν στις τελευταίες εκλογές.

Η πράξη αυτή απλά βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο της φιλελεύθερης καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης. Ένα σχέδιο το οποίο αποδέχεται τη δημοκρατία και τα δικαιώματά των πολιτών μόνο όταν αυτά είναι συμβατά με τους ιδεολογικούς στόχους του εξουσιαστικού φιλελευθερισμού και τα καταπατεί σε κάθε άλλη περίπτωση.

Για εμάς η πράξη αυτή του κατάπτυστου συστημικού πολιτικάντη δεν είναι έκπληξη. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι οι τελευταίοι εναπομείναντες πατριώτες (εθνικιστές ή αριστεροί) δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί ότι πέρα από τις ιδεολογικές διαφορές υπάρχει ένας κοινός στόχος. Κι αυτός είναι το γκρέμισμα της Ε.Ε.

Το ιταλικό παράδειγμα των δυο κομμάτων που συμφώνησαν να κυβερνήσουν είναι ενδεικτικό-ασχέτως αν υπάρχουν ιδεολογικές επιφυλάξεις και προς τα δυο. Ο υπάλληλος της Ε.Ε. τους απέτρεψε προς το παρόν να κυβερνήσουν αλλά θα ήταν ευχής έργο αν οι Ιταλοί μπορέσουν να αντιληφθούν τι ακριβώς συμβαίνει και η συντριπτική πλειοψηφία τους προχωρήσει στις πολιτικές επιλογές που θα απελευθερώσουν τη γείτονα χώρα από την φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου